Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng het amandelmeel met de honing in een kom.
Voeg de pistachenoten, cranberry’s, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel, kardemom, nootmuskaat, bakpoeder en het zout toe en meng goed door elkaar.
Vorm van het deeg 16 ronde koekjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.
Pistachekoekjes
Met deze koekjes maak je van de (pistache)noot een deugd: glutenvrij én goed voor je.
- bewaartipJe kunt de koekjes maximaal 5 dagen in een afgesloten trommel bewaren.
Pistachekoekjes
Met deze koekjes maak je van de (pistache)noot een deugd: glutenvrij én goed voor je.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_074618_220x162_JPG.jpg)
16 porties
175 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng het amandelmeel met de honing in een kom.
Voeg de pistachenoten, cranberry’s, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel, kardemom, nootmuskaat, bakpoeder en het zout toe en meng goed door elkaar.
Vorm van het deeg 16 ronde koekjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.
bewaartip:Je kunt de koekjes maximaal 5 dagen in een afgesloten trommel bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 16 porties)
300 g amandelmeel
150 g vloeibare honing
50 g gepelde pistachenoten
50 g gedroogde cranberry's
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen gember
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl gemalen kardemom
1 tl gemalen nootmuskaat
1 tl bakpoeder
½ tl zeezout