Stoof van ui, venkel, zoete aardappel en baharat

Heerlijk stoofgerecht met gehakt, midden-oosterse kruiden en een zoet aardappelaccent. Dat ruikt lekker in de keuken.

515 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de aardappel in stukjes van 1 x 1 cm. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Houd het groen apart. Halveer de venkel en snijd in dunne plakken. Kook de quinoa-bulgurmix volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg de laatste 2 min. de rozijnen toe.

  2. Verhit ondertussen 1 el olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui en baharat 2 min. Voeg de aardappel toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe, plet ze met de achterkant van een lepel en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Schep de laatste 10 min. de venkel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

  3. Schep de quinoa-bulgurmix op een schaal en verdeel de zoeteaardappelstoof erover. Garneer met het achtergehouden venkelgroen. Serveer met rundergehaktballetjes en besprenkel met de yoghurt.

  • bewaartipMaak voor een extra lunch voor de volgende dag een dubbele portie stoof, maar laat de gehaktballetjes en yoghurt achterwege. Je kunt de stoof 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Voeg 200 g verkruimelde feta en 15 g fijngesneden munt toe, of voor ieder een gekookt eitje met wat fijngesneden peterselie.
  • Venkel snijden en bereiden

    Instructievideo - 01:54 min.

Stoof van ui, venkel, zoete aardappel en baharat

Heerlijk stoofgerecht met gehakt, midden-oosterse kruiden en een zoet aardappelaccent. Dat ruikt lekker in de keuken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig