Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook en paprikapoeder 1 min. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan, maar laat het bakvet achter.
Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de steel van de paprika's verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Bak de aubergine en paprika 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om. Voeg de tomaten toe en plet met de achterkant van een houten lepel. Voeg de gehaktballetjes toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven.
Snijd ondertussen de pistolets in de lengte doormidden. Bestrijk beide kanten met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de pistolets in twee delen 5 min. Keer halverwege.
Snijd de peterselie fijn en strooi over de gehaktballetjes en gestoofde paprika. Serveer met de gegrilde pistolets.
Spaanse gehaktballetjes met paprika en brood
Gehaktballetjes met een Spaanse twist, daar zijn we gek op!
- bereidingstipJe kunt het gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op laag vuur op. Gril het brood vlak voor het serveren en garneer dan de balletjes met de peterselie.
- algemeenJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Spaanse gehaktballetjes met paprika en brood
Gehaktballetjes met een Spaanse twist, daar zijn we gek op!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_072141_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook en paprikapoeder 1 min. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan, maar laat het bakvet achter.
Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de steel van de paprika's verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Bak de aubergine en paprika 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om. Voeg de tomaten toe en plet met de achterkant van een houten lepel. Voeg de gehaktballetjes toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven.
Snijd ondertussen de pistolets in de lengte doormidden. Bestrijk beide kanten met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de pistolets in twee delen 5 min. Keer halverwege.
Snijd de peterselie fijn en strooi over de gehaktballetjes en gestoofde paprika. Serveer met de gegrilde pistolets.
bereidingstip:Je kunt het gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op laag vuur op. Gril het brood vlak voor het serveren en garneer dan de balletjes met de peterselie.
algemeen:Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
5 el zonnebloemolie
2 tl paprikapoeder
12 rundergehaktballetjes
1 aubergine
2 zoete puntpaprika's
400 g gepelde tomaten in blik
4 meergranen pistolets
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
grillpan