Snijd chorizo in stukjes. Verhit een hapjespan en bak de chorizo in ca. 2 min uit. Snipper ui en snijd de rode paprika in reepjes. Voeg de ui toe aan de chorizo en bak 1 min. mee. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Meng de tomaat erdoor. Laat de linzen uitlekken, spoel ze af en voeg ze toe. Breng het geheel aan de kook.
Snijd de ontdooide kabeljauwfilet in stukken en leg tussen de linzen. Stoof de vis met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi met de peterselie.
Spaanse vispan met linzen
Makkelijk te maken én in één pan: lekkere combinatie van kabeljauw, chorizo, paprika, tomaat en linzen. Olé!
- combinatietipLekker met stokbrood.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht ook in de slowcooker maken. Doe alle ingrediënten voor de stoof, behalve de vis, in de slowcooker. Laat 2 uur op de hoge stand garen. Voeg de vis toe en gaar nog 1 uur op de hoge stand. Bestrooi het gerecht met peterselie.
Spaanse vispan met linzen
Makkelijk te maken én in één pan: lekkere combinatie van kabeljauw, chorizo, paprika, tomaat en linzen. Olé!
hoofdgerecht
4 personen
425 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd chorizo in stukjes. Verhit een hapjespan en bak de chorizo in ca. 2 min uit. Snipper ui en snijd de rode paprika in reepjes. Voeg de ui toe aan de chorizo en bak 1 min. mee. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Meng de tomaat erdoor. Laat de linzen uitlekken, spoel ze af en voeg ze toe. Breng het geheel aan de kook.
Snijd de ontdooide kabeljauwfilet in stukken en leg tussen de linzen. Stoof de vis met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi met de peterselie.
combinatietip:Lekker met stokbrood.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht ook in de slowcooker maken. Doe alle ingrediënten voor de stoof, behalve de vis, in de slowcooker. Laat 2 uur op de hoge stand garen. Voeg de vis toe en gaar nog 1 uur op de hoge stand. Bestrooi het gerecht met peterselie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
100 g chorizoworsten aan een stuk
1 ui
1 rode paprika
800 g gepelde tomaten in blik
800 g bruine linzen in blik
375 g diepvries kabeljauwfilets
20 g verse platte peterselie