Rodekool met port en pruimen

Kies eens voor pruimen en port in plaats van appeltjes: verrassend lekker!

165 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. wachten

licht pittig

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de rodekool in de lengte in parten. Verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes van ½ cm breed. Verhit een pan met dikke bodem en voeg de rodekool, het water, de laurierblaadjes, ruby port, pruimenjam en de cayennepeper toe. Laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker met vegetarische braadworst en gebakken aardappelen.

Rodekool met port en pruimen

Kies eens voor pruimen en port in plaats van appeltjes: verrassend lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig