Pruimen-portchutney

Een perfecte match met rosbief, lamsrack en wild!

120 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 2 uur wachten

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de pruimen in vieren en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

  2. Doe de pruimen, knoflook, peper, uien, het uienvocht uit de pot, de laurier, jam, port en het zout in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 40 min. met de deksel op de pan stoven. Haal de deksel van de pan en laat nog 20 min. op laag vuur stoven.

  3. Neem de pan van het vuur, verwijder de rode peper en laurier en verdeel over 1 grote of 2 kleine weckpotten. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

  • algemeenDoe een lint met een kaartje om de weckpot en je hebt een leuk cadeautje!
  • combinatietipLekker bij langzaam gegaarde lamsrace, rosbief of wild. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor een lekker recept.
  • serveertipServeer op kamertemperatuur.
  • bewaartipJe kunt deze chutney maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Pruimen-portchutney

Een perfecte match met rosbief, lamsrack en wild!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig