Snijd de pruimen in vieren en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Doe de pruimen, knoflook, peper, uien, het uienvocht uit de pot, de laurier, jam, port en het zout in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 40 min. met de deksel op de pan stoven. Haal de deksel van de pan en laat nog 20 min. op laag vuur stoven.
Neem de pan van het vuur, verwijder de rode peper en laurier en verdeel over 1 grote of 2 kleine weckpotten. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Pruimen-portchutney
Een perfecte match met rosbief, lamsrack en wild!
- algemeenDoe een lint met een kaartje om de weckpot en je hebt een leuk cadeautje!
- combinatietipLekker bij langzaam gegaarde lamsrace, rosbief of wild. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor een lekker recept.
- serveertipServeer op kamertemperatuur.
- bewaartipJe kunt deze chutney maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Pruimen-portchutney
Een perfecte match met rosbief, lamsrack en wild!
bijgerecht
8 personen
120 kcal
10 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Snijd de pruimen in vieren en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Doe de pruimen, knoflook, peper, uien, het uienvocht uit de pot, de laurier, jam, port en het zout in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 40 min. met de deksel op de pan stoven. Haal de deksel van de pan en laat nog 20 min. op laag vuur stoven.
Neem de pan van het vuur, verwijder de rode peper en laurier en verdeel over 1 grote of 2 kleine weckpotten. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
algemeen:Doe een lint met een kaartje om de weckpot en je hebt een leuk cadeautje!
combinatietip:Lekker bij langzaam gegaarde lamsrace, rosbief of wild. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor een lekker recept.
serveertip:Serveer op kamertemperatuur.
bewaartip:Je kunt deze chutney maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
250 g gedroogde pruimen zonder pit
2 tenen knoflook
1 rode peper
340 g Amsterdamse uien
2 gedroogde laurierblaadjes
3 el pruimenjam
150 ml Warre's King's tawny port
½ tl zout
Dit heb je nodig
weckpot à 1 liter