Turkse köfte met couscous

Alle köfte op een stokje: een heerlijke combi met couscoussalade!

635 kcal

(Voedingswaarden)

17 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe het gehakt, de gehaktkruiden en de helft van het zakje zout uit het pak in een kom en kneed goed. Verdeel het gehaktmengsel in 6 porties. Kneed voor de köftes de porties in een langwerpige, egale vorm rondom de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de köftes in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

  2. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Snijd de abrikozen in stukjes. Snijd de tomaten in blokjes en de komkommer in halve plakjes.

  4. Meng de tomaten, abrikozen, komkommer, couscous en olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Roer de sausmix uit het pak gehaktkruiden door de yoghurt en schep de helft door de couscoussalade. Serveer de köftes met couscoussalade en de yoghurtsaus apart erbij.

  • combinatietipLekker met fijngesneden munt en blokjes feta door de couscoussalade.

Turkse köfte met couscous

Alle köfte op een stokje: een heerlijke combi met couscoussalade!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig