Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat ondertussen de paprika uitlekken. Maal de paprika, geitenkaas en 2/3 van de pistachenoten in de keukenmachine. Breng op smaak met peper. Hak de rest van de pistachenoten grof. Schep het paprika-kaasmengsel in een schaal, garneer met de gehakte pistachenoten en besprenkel met de olie.
Geroosterde paprika met geitenkaas en pistache
Een overheerlijke dip voor georganiseerde types: deze kun je namelijk al een dag van tevoren maken.
- algemeenDe rest van de pistacheolie is heerlijk over salades, gegrilde groenten of om brood in te dippen.
- bewaartipJe kunt deze dip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bewaar de achtergehouden pistachenoten apart. Garneer vlak voor het serveren.
- combinatietipLekker met fijngesneden basilicum.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Geroosterde paprika met geitenkaas en pistache
Een overheerlijke dip voor georganiseerde types: deze kun je namelijk al een dag van tevoren maken.
5 personen
275 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat ondertussen de paprika uitlekken. Maal de paprika, geitenkaas en 2/3 van de pistachenoten in de keukenmachine. Breng op smaak met peper. Hak de rest van de pistachenoten grof. Schep het paprika-kaasmengsel in een schaal, garneer met de gehakte pistachenoten en besprenkel met de olie.
algemeen:De rest van de pistacheolie is heerlijk over salades, gegrilde groenten of om brood in te dippen.
bewaartip:Je kunt deze dip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bewaar de achtergehouden pistachenoten apart. Garneer vlak voor het serveren.
combinatietip:Lekker met fijngesneden basilicum.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
50 g gepelde ongezouten pistachenoten
465 g geroosterde gele paprika's in pot
250 g geitenkaas naturel 55+
2 el pistacheolie
Dit heb je nodig
keukenmachine