Snijd de sinaasappels in plakken. Giet de wijn in een pan (niet een van aluminium, want dat beïnvloedt de smaak).
Voeg de plakken sinaasappel, de kruidnagel, cayennepeper en ahornsiroop toe. Verwarm 30 min. op laag vuur en roer af en toe door. Breng de wijn niet aan de kook, want dan verdampt de alcohol. Verwijder de kruidnagels. Serveer direct.
Spicy glühwein
Deze kruidige warme wijn zorgt voor het echte wintersportgevoel.
- variatietipMaak ook eens alcoholvrij ‘gloeisap’. Verwarm hiervoor 1 liter troebel appelsap met 2 kaneelstokjes, 1 steranijs, 5 kruidnagels en 2 cm verse gember (in plakjes) 10 min. op laag vuur.
Spicy glühwein
Deze kruidige warme wijn zorgt voor het echte wintersportgevoel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_075842_220x162_JPG.jpg)
4 personen
275 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sinaasappels in plakken. Giet de wijn in een pan (niet een van aluminium, want dat beïnvloedt de smaak).
Voeg de plakken sinaasappel, de kruidnagel, cayennepeper en ahornsiroop toe. Verwarm 30 min. op laag vuur en roer af en toe door. Breng de wijn niet aan de kook, want dan verdampt de alcohol. Verwijder de kruidnagels. Serveer direct.
variatietip:Maak ook eens alcoholvrij ‘gloeisap’. Verwarm hiervoor 1 liter troebel appelsap met 2 kaneelstokjes, 1 steranijs, 5 kruidnagels en 2 cm verse gember (in plakjes) 10 min. op laag vuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 medium handsinaasappels
1 l volle rode wijn
2 kruidnagels
½ tl cayennepeper
4 el ahornsiroop