Snijd de kip in stukken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de knoflook in plakjes en de tomaten in blokjes. Voeg toe aan de kip en bak nog 2 min. mee. Voeg de gegrilde groenten toe, doe de deksel op de pan en laat 8 min. op middelhoog vuur stoven. Schep af en toe om.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Verdeel de stoof en aardappelpuree over 4 diepe borden, garneer met het basilicum.
Kipstoof met gegrilde groenten
Kinderen smullen van dit snelle kipgerecht én krijgen meteen lekker veel groente binnen.
- combinatietipLekker met geraspte Parmezaanse kaas
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Kipstoof met gegrilde groenten
Kinderen smullen van dit snelle kipgerecht én krijgen meteen lekker veel groente binnen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_075874_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
520 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kip in stukken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de knoflook in plakjes en de tomaten in blokjes. Voeg toe aan de kip en bak nog 2 min. mee. Voeg de gegrilde groenten toe, doe de deksel op de pan en laat 8 min. op middelhoog vuur stoven. Schep af en toe om.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Verdeel de stoof en aardappelpuree over 4 diepe borden, garneer met het basilicum.
combinatietip:Lekker met geraspte Parmezaanse kaas
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
320 g kipdijfilet
2 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
5 tomaten
450 g diepvries gegrilde groenten
900 g aardappelpuree met boter
7½ g verse basilicum
Dit heb je nodig
magnetron