Schil de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de appel met de 5 spice en gembersiroop 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillon, azijn en slagroom toe en laat met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale saus.
Appelcidersaus
De frisse appel in de cider is een match made in heaven met rollade en varkenshaas.
- bewaartipJe kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.
- combinatietipLekker bij rollade, varkenshaas, kalkoen uit de oven en varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen. De recepten vind je elders op ah.nl/allerhande.
Appelcidersaus
De frisse appel in de cider is een match made in heaven met rollade en varkenshaas.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_075781_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
155 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Schil de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de appel met de 5 spice en gembersiroop 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillon, azijn en slagroom toe en laat met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale saus.
bewaartip:Je kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.
combinatietip:Lekker bij rollade, varkenshaas, kalkoen uit de oven en varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen. De recepten vind je elders op ah.nl/allerhande.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 jazz-appels
30 g ongezouten roomboter
1 tl vijfkruidenpoeder
2 el gembersiroop
250 ml kippenbouillon van tablet
2 el appelciderazijn
50 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer