Konijn in mosterdsaus

Konijn heeft geen extreme wildsmaak, daardoor vindt iedereen het lekker.

675 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden / 1 uur wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi de bouten met peper en zout en braad in 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Laat het bakvet zitten.

  2. Snijd ondertussen het spek fijn en snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bak het spek 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg na 2 min. de ui toe. Doe de tijm, laurierblaadjes en wijn erbij en laat de saus op middelhoog vuur in ca. 5 min. tot de helft inkoken. Voeg de bouten en bouillon toe en laat de bouten op laag vuur in 1 uur gaar worden met de deksel schuin op de pan.

  3. Smelt de rest van de boter in een grote steelpan. Roer de bloem erdoor en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Neem de bouten uit de braadpan, verwijder het laurierblad en schep het stoofvocht (ca. 450 ml) bij de roux. Breng al roerend aan de kook en schenk terug in de braadpan. Voeg de slagroom en mosterd toe. Leg de bouten terug in de pan en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • variatietipKonijnenbouten zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. In plaats van konijnenbouten kun je ook (scharrel)kippenpoten gebruiken.
  • Roux maken

    Instructievideo - 00:45 min.

  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Konijn in mosterdsaus

Konijn heeft geen extreme wildsmaak, daardoor vindt iedereen het lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig