Salade van geroosterde wintergroenten

Het grillen geeft de groenten een extra diepe smaak.

185 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen. Snijd het vruchtvlees met schil in repen van 1 cm breed. Schil de knolselderij en snijd deze in repen van 1 cm breed. Snijd de sjalotten in parten.

  2. Schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze grof. Verdeel de rozemarijn en 2 el olie over de groenten, bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar

  3. Neem de groenten uit de oven, voeg de spinazie en de rest van de olie toe en schep om. Verdeel over een platte schaal. Schaaf met een kaasschaaf de Parmezaanse kaas erover en garneer met de balsamic pearls.

  • bereidingstipJe kunt de groenten 1 dag van tevoren roosteren. Verwarm vlak voor het serveren ca. 10 min. op 160 °C in het midden van de oven en ga verder met stap 3.
  • combinatietipLekker met rosbief met groenekruidenkorst. Ga naar ah.nl/allerhande voor het recept.
  • Pompoen schillen en snijden

    Instructievideo - 01:05 min.

Salade van geroosterde wintergroenten

Het grillen geeft de groenten een extra diepe smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig