Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen. Snijd het vruchtvlees met schil in repen van 1 cm breed. Schil de knolselderij en snijd deze in repen van 1 cm breed. Snijd de sjalotten in parten.
Schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze grof. Verdeel de rozemarijn en 2 el olie over de groenten, bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar
Neem de groenten uit de oven, voeg de spinazie en de rest van de olie toe en schep om. Verdeel over een platte schaal. Schaaf met een kaasschaaf de Parmezaanse kaas erover en garneer met de balsamic pearls.
Salade van geroosterde wintergroenten
Het grillen geeft de groenten een extra diepe smaak.
- bereidingstipJe kunt de groenten 1 dag van tevoren roosteren. Verwarm vlak voor het serveren ca. 10 min. op 160 °C in het midden van de oven en ga verder met stap 3.
- combinatietipLekker met rosbief met groenekruidenkorst. Ga naar ah.nl/allerhande voor het recept.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Salade van geroosterde wintergroenten
Het grillen geeft de groenten een extra diepe smaak.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_075838_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
185 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen. Snijd het vruchtvlees met schil in repen van 1 cm breed. Schil de knolselderij en snijd deze in repen van 1 cm breed. Snijd de sjalotten in parten.
Schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze grof. Verdeel de rozemarijn en 2 el olie over de groenten, bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar
Neem de groenten uit de oven, voeg de spinazie en de rest van de olie toe en schep om. Verdeel over een platte schaal. Schaaf met een kaasschaaf de Parmezaanse kaas erover en garneer met de balsamic pearls.
bereidingstip:Je kunt de groenten 1 dag van tevoren roosteren. Verwarm vlak voor het serveren ca. 10 min. op 160 °C in het midden van de oven en ga verder met stap 3.
combinatietip:Lekker met rosbief met groenekruidenkorst. Ga naar ah.nl/allerhande voor het recept.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ verse pompoen
½ knolselderij
150 g sjalotten
3 takjes rozemarijn
3 el traditionele olijfolie
100 g verse spinazie
30 g Parmigiano Reggiano
1 el balsamic pearls
Dit heb je nodig
bakpapier