Rosbief met puree van oeraardappel en wintergroenten

Een stoer gerecht met kool, knoflook, ui en een fris zoetje door de cranberry.

760 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Kook in water met wat zout in 20 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit voor de jus 50 g boter in een koekenpan en bak de uien en de helft van de knoflook 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg halverwege 100 ml water toe.

  3. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en roerbak de rest van de knoflook, de tijm en groene kool 5 min. Voeg 50 ml water, de mosterd en 2/3 van de cranberry’s toe en roerbak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Stamp met de pureestamper de aardappelen met de rest van de (olijf)olie tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg wat van het opgevangen kookvocht toe als de puree te droog is.

  5. Schenk de jus in een kom en verhit de rest van de boter in de koekenpan. Bak de rosbieflapjes in 2 delen 2 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Serveer direct met de jus, puree en groenten. Garneer met de rest van de cranberry’s.

  • algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
  • algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: AH Cabernet Sauvignon.
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Gerelateerde recepten

Rosbief met puree van oeraardappel en wintergroenten

Een stoer gerecht met kool, knoflook, ui en een fris zoetje door de cranberry.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig