Varkenshaas met bloemkool & krieltjes

Een net-even-anders-versie van ‘gewoon’ aardappelen, groente en vlees.

570 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de krieltjes en kook ze in 15 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik. Halveer ondertussen de grotere bloemkoolroosjes en kook alle roosjes in 5 min. beetgaar. Giet af. Halveer de varkenshaas in de lengte, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de varkenshaas in 5 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer regelmatig. Neem het vlees uit de pan en leg op een bord. Laat rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Voeg het water toe aan het achtergebleven bakvet in de pan, breng aan de kook en laat 1 min. koken.

  2. Meng ondertussen in een kommetje de ketchup, ketjap en azijn. Voeg het ketjapmengsel en de boter of margarine toe aan de jus en laat 3 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Snijd de varkenshaas in stukken en verdeel samen met de bloemkool en krieltjes over de borden. Verdeel de saus over het vlees en de chilisaus over de bloemkool.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • serveertipEten er kinderen mee? Giet de chilisaus niet over de bloemkool, maar serveer deze apart erbij.

Varkenshaas met bloemkool & krieltjes

Een net-even-anders-versie van ‘gewoon’ aardappelen, groente en vlees.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig