In schaal marinade roeren van knoflook, korianderzaad, 1/2 el limoensap en ketjap. Vleesblokjes minstens 30 min. marineren. In kom chilisaus mengen met vissaus, sesamzaad en rest van limoensap. Vlees uit marinade nemen en droogdeppen. Aan tafel telkens een blokje vlees aan fonduevork steken en in hete olie in 2-3 min. goudbruin en gaar bakken. Stukjes varkenshaas in chilisaus dopen.
Gemarineerde varkenshaas met chilidip
- algemeenVariatietip: Op dezelfde manier bereidt u natuurlijk ook andere soorten vlees. Bijvoorbeeld van kipfilet, kalkoen of lamsvlees. Snijd het vlees eens in dunne plakjes en steek elk plakje zigzag aan een fonduevork of satéstokje.
Gemarineerde varkenshaas met chilidip
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010285_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
130 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
In schaal marinade roeren van knoflook, korianderzaad, 1/2 el limoensap en ketjap. Vleesblokjes minstens 30 min. marineren. In kom chilisaus mengen met vissaus, sesamzaad en rest van limoensap. Vlees uit marinade nemen en droogdeppen. Aan tafel telkens een blokje vlees aan fonduevork steken en in hete olie in 2-3 min. goudbruin en gaar bakken. Stukjes varkenshaas in chilisaus dopen.
algemeen:Variatietip: Op dezelfde manier bereidt u natuurlijk ook andere soorten vlees. Bijvoorbeeld van kipfilet, kalkoen of lamsvlees. Snijd het vlees eens in dunne plakjes en steek elk plakje zigzag aan een fonduevork of satéstokje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 teentje knoflook
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1½ eetlepel limoensap
1 eetlepel ketjap manis
1 varkenshaas
4 eetlepels zoete chilisaus
½ eetlepel Thaise vissaus
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Dit heb je nodig
fonduepan met olie
fonduevorken