Stengels citroengras in lengte halveren en 1 uur in koud water weken. In kom olie, ketjap, chilisaus en vissaus door elkaar kloppen. Biefstuk door marinade scheppen. Schaal afdekken en vlees in koelkast ca. 1 uur marineren. Biefstuk af en toe omscheppen. Blokjes gemarineerd vlees op uitgelekte stengels citroengras rijgen. Satés naast elkaar in lage schaal leggen en tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.
Satés op goed ingevette grilltopper in 8 à 10 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen grillen. Tijdens grillen satés telkens een stukje keren en regelmatig met achtergebleven marinade bestrijken. Satés op schaal leggen en bestrooien met gehakte pinda's en eventueel koriander. Lekker met zoete chilisaus en noedelsalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
Rundvleessatés op citroengras
- algemeenHoe langer het vlees marineert, hoe meer het de smaak van het citroengras, waarop het is geregen, aanneemt. Wees wel voorzichtig met het keren van deze satés. Het citroengras wordt ook vrij heet.
Rundvleessatés op citroengras
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_058571_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
260 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Stengels citroengras in lengte halveren en 1 uur in koud water weken. In kom olie, ketjap, chilisaus en vissaus door elkaar kloppen. Biefstuk door marinade scheppen. Schaal afdekken en vlees in koelkast ca. 1 uur marineren. Biefstuk af en toe omscheppen. Blokjes gemarineerd vlees op uitgelekte stengels citroengras rijgen. Satés naast elkaar in lage schaal leggen en tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.
Satés op goed ingevette grilltopper in 8 à 10 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen grillen. Tijdens grillen satés telkens een stukje keren en regelmatig met achtergebleven marinade bestrijken. Satés op schaal leggen en bestrooien met gehakte pinda's en eventueel koriander. Lekker met zoete chilisaus en noedelsalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
algemeen:Hoe langer het vlees marineert, hoe meer het de smaak van het citroengras, waarop het is geregen, aanneemt. Wees wel voorzichtig met het keren van deze satés. Het citroengras wordt ook vrij heet.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 stengels citroengras
1 eetlepel olie
3 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels zoete chilisaus
1 eetlepel Thaise vissaus
500 g biefstuk
4 eetlepels pinda's
3 eetlepels verse koriander
Dit heb je nodig
barbecue