Snijd de garnalen aan de rugzijde iets in, zodat het darmkanaal (de zwarte draad) vrij komt te liggen. Verwijder deze, spoel de garnalen schoon en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de serehstengels in de lengte in vieren. Prik met een satestokje gaatjes in de garnalen en rijg aan elke citroengrasspies ongeveer 6 garnalen. Meng in een kom het limoensap met de olie, vissaus, rode peper, koriander en knoflook en sprenkel dit over de garnalenspiesjes. Laat de spiesjes minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Gril de garnalenspiesjes op een goed ingevet rooster of grilltopper ca. 5 minuten, tot ze gaar zijn.
Citroengras-garnalensaté
hoofdgerecht
6 porties
110 kcal
25 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Snijd de garnalen aan de rugzijde iets in, zodat het darmkanaal (de zwarte draad) vrij komt te liggen. Verwijder deze, spoel de garnalen schoon en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de serehstengels in de lengte in vieren. Prik met een satestokje gaatjes in de garnalen en rijg aan elke citroengrasspies ongeveer 6 garnalen. Meng in een kom het limoensap met de olie, vissaus, rode peper, koriander en knoflook en sprenkel dit over de garnalenspiesjes. Laat de spiesjes minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Gril de garnalenspiesjes op een goed ingevet rooster of grilltopper ca. 5 minuten, tot ze gaar zijn.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
½ zak tijgergarnalen
2 stengels citroengras
1 limoen
2 eetlepels olie
1 eetlepel Thaise vissaus
½ rode peper
2 eetlepels verse koriander
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
barbecue
eventueel grilltopper