Mihoen met andijvie, gebakken zalm en limoen

Aziatisch turbogerecht voor als je snel én lekker wilt eten.

455 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

  2. Bestrooi ondertussen de zalm rondom met de shichimi togarashi. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de zalm in 8 min. op middelhoog vuur bijna gaar, keer halverwege. Laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.

  3. Pers ondertussen de helft van de limoen uit en snijd de rest in plakjes. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken van 2 cm. Snijd de gember fijn.

  4. Verhit de olie in een wok en bak de asperges 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de gember, sojasaus en andijvie toe en bak 2 min. mee. Voeg de mihoen toe en warm al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met 1 el limoensap.

  5. Breek de zalm in stukken en verdeel de limoenplakjes over de mihoen.

  • variatietipIn plaats van verse groene asperges kun je ook groene asperges uit de diepvries gebruiken.
  • bereidingstipJe kunt shichimi togarashi ook gebruiken in Japanse noedelsoep en roerbakgerechten met kip.
  • Asperges schillen

    Instructievideo - 00:45 min.

Mihoen met andijvie, gebakken zalm en limoen

Aziatisch turbogerecht voor als je snel én lekker wilt eten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig