Was de aardappelen, snijd ze ongeschild in plakken van 1½ cm. Doe de aardappelen in een pan water met zout. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Verwijder ondertussen het donkergroene deel en de onderkant van de preien. Was de preien en snijd ze in schuine stukken van 4 cm. Kook de laatste 8 min. van de kooktijd met de aardappelen mee totdat de prei beetgaar is. Giet af en laat goed uitlekken.
Bestrijk ondertussen de kip met een vijfde van de olie. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig en breng op smaak met peper en zout.
Laat de kappertjes uitlekken. Rasp een kwart van de tomaten grof boven een kom en vang het sap op (de velletjes gooi je weg). Snijd de bieslook fijn. Meng het tomatensap met de kappertjes, bieslook en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de tomaten in parten. Verdeel de aardappel, prei en tomaat over diepe borden, besprenkel met de dressing en verdeel de kip erover.
Gegrilde kippendij met tomaat-kappertjesdressing
De klassieker gegrilde kip krijgt een frisse tomaat-met-kappertjestwist.
- algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
- algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Musica en El Camino Mencía
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Gegrilde kippendij met tomaat-kappertjesdressing
De klassieker gegrilde kip krijgt een frisse tomaat-met-kappertjestwist.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_076898_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de aardappelen, snijd ze ongeschild in plakken van 1½ cm. Doe de aardappelen in een pan water met zout. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Verwijder ondertussen het donkergroene deel en de onderkant van de preien. Was de preien en snijd ze in schuine stukken van 4 cm. Kook de laatste 8 min. van de kooktijd met de aardappelen mee totdat de prei beetgaar is. Giet af en laat goed uitlekken.
Bestrijk ondertussen de kip met een vijfde van de olie. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig en breng op smaak met peper en zout.
Laat de kappertjes uitlekken. Rasp een kwart van de tomaten grof boven een kom en vang het sap op (de velletjes gooi je weg). Snijd de bieslook fijn. Meng het tomatensap met de kappertjes, bieslook en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de tomaten in parten. Verdeel de aardappel, prei en tomaat over diepe borden, besprenkel met de dressing en verdeel de kip erover.
algemeen:Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
algemeen:Lekkere wijn bij dit gerecht: Musica en El Camino Mencía
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg vastkokende aardappel
6 preien
4 kipdijfilets
5 el (olijf)olie
100 g kappertjes
8 trostomaten
25 g verse bieslook
Dit heb je nodig
grillpan
grove rasp