Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze in de lengte. Snijd in elke aardappelhelft een ruitpatroon van een ½ cm diep. Leg de aardappelhelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met 1 el olie en bestrooi ze met zout naar smaak. Rooster ze in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een pan water met eventueel wat zout aan de kook. Was de broccoli, verdeel in kleine roosjes en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan.
Snijd ondertussen de pangasiusfilet in 8 repen van 3 cm breed en bestrooi met peper en zout. Roer de eieren los in een diep bord en strooi de panko in een ander diep bord. Haal de vis eerst door het ei en vervolgens door de panko.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de helft van de vissticks in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de olie en vissticks.
Meng de yoghurt, augurkenblokjes en mayonaise tot een ravigottesaus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de vissticks, aardappelen en broccoli over de borden en serveer met de ravigottesaus.
Homemade vissticks met aardappelruiten
De zachte smaak van de gebakken vis matcht goed met de frisse saus.
- algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Trio Chard Pinot Grigio Pinot Blanc Reserva.
- algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
Homemade vissticks met aardappelruiten
De zachte smaak van de gebakken vis matcht goed met de frisse saus.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_105706_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
735 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze in de lengte. Snijd in elke aardappelhelft een ruitpatroon van een ½ cm diep. Leg de aardappelhelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met 1 el olie en bestrooi ze met zout naar smaak. Rooster ze in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een pan water met eventueel wat zout aan de kook. Was de broccoli, verdeel in kleine roosjes en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan.
Snijd ondertussen de pangasiusfilet in 8 repen van 3 cm breed en bestrooi met peper en zout. Roer de eieren los in een diep bord en strooi de panko in een ander diep bord. Haal de vis eerst door het ei en vervolgens door de panko.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de helft van de vissticks in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de olie en vissticks.
Meng de yoghurt, augurkenblokjes en mayonaise tot een ravigottesaus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de vissticks, aardappelen en broccoli over de borden en serveer met de ravigottesaus.
algemeen:Lekkere wijn bij dit gerecht: Trio Chard Pinot Grigio Pinot Blanc Reserva.
algemeen:Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 vastkokende aardappelen
5 el (olijf)olie
600 g broccoli
525 g verse pangasiusfilets
2 middelgrote eieren
100 g panko Japans paneermeel
170 g Griekse yoghurt (0% vet)
6 el augurkenblokjes
2 el mayonaise
Dit heb je nodig
bakpapier