Breng een pan water met zout aan de kook, voeg de rijst (zonder te wassen) toe en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het ongeschilde vruchtvlees in plakjes. Snijd de salade-ui in ringen.
Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 5 min. rul. Giet het vet af en voeg de gember, salade-ui en 2/3 van de teriyakisaus toe. Bak nog 3 min. Breng op smaak met peper. Neem van het vuur en houd warm onder een deksel. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de Chinese roerbakmix en knoflook 5 min. Voeg de laatste minuut de komkommer en de rest van de teriyakisaus toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep 1/4 van de rijst in een kommetje, druk met de achterkant van een lepel aan en zet omgekeerd op een bord (timbaaltje). Maak zo nog een timbaaltje. Serveer elk timbaaltje met de groenten en het gehakt ernaast.
Gehakt met gewokte komkommer en Chinese groenten
De rijst geserveerd in een timbaaltje maakt het gerecht extra feestelijk.
- algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
- algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Casillero del Diablo Shiraz.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Gehakt met gewokte komkommer en Chinese groenten
De rijst geserveerd in een timbaaltje maakt het gerecht extra feestelijk.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_076899_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
600 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water met zout aan de kook, voeg de rijst (zonder te wassen) toe en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het ongeschilde vruchtvlees in plakjes. Snijd de salade-ui in ringen.
Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 5 min. rul. Giet het vet af en voeg de gember, salade-ui en 2/3 van de teriyakisaus toe. Bak nog 3 min. Breng op smaak met peper. Neem van het vuur en houd warm onder een deksel. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de Chinese roerbakmix en knoflook 5 min. Voeg de laatste minuut de komkommer en de rest van de teriyakisaus toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep 1/4 van de rijst in een kommetje, druk met de achterkant van een lepel aan en zet omgekeerd op een bord (timbaaltje). Maak zo nog een timbaaltje. Serveer elk timbaaltje met de groenten en het gehakt ernaast.
algemeen:Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
algemeen:Lekkere wijn bij dit gerecht: Casillero del Diablo Shiraz.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g wilde en witte rijst
2 tenen knoflook
4 cm verse gember
1 komkommer
1 bosje salade-ui
4 el (arachide)olie
300 g mager rundergehakt
120 g teriyaki stir-fry sauce
600 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
Dit heb je nodig
rasp