Verhit de olie in een (soep)pan en bak de aardappelpartjes 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de rookworst in plakjes en voeg samen met de groenten, passata en het water toe aan de aardappel. Breng aan de kook en laat 10 min. koken op middelhoog vuur met de deksel schuin op de pan. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen het basilicum in reepjes. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en bestrooi met het basilicum.
Goedgevulde tomaten-groentesoep met rookworst
Extra voordeel van deze supervoedzame soep: hij staat zó op tafel.
- algemeenMaak een dubbele hoeveelheid en eet de soep een dag later als lunch.
- combinatietipLekker met focaccia- croutons knoflook (bakje 40 g, koelvers). Het gerecht is dan niet meer glutenvrij
Goedgevulde tomaten-groentesoep met rookworst
Extra voordeel van deze supervoedzame soep: hij staat zó op tafel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_077331_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
16 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een (soep)pan en bak de aardappelpartjes 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de rookworst in plakjes en voeg samen met de groenten, passata en het water toe aan de aardappel. Breng aan de kook en laat 10 min. koken op middelhoog vuur met de deksel schuin op de pan. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen het basilicum in reepjes. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en bestrooi met het basilicum.
algemeen:Maak een dubbele hoeveelheid en eet de soep een dag later als lunch.
combinatietip:Lekker met focaccia- croutons knoflook (bakje 40 g, koelvers). Het gerecht is dan niet meer glutenvrij
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el traditionele olijfolie
450 g Toscaanse aardappelpartjes
1 rookworst
900 g diepvries gegrilde groenten
690 ml gezeefde tomaten
800 ml water
15 g verse basilicum