Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de braadworsten op middelhoog vuur in 20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Laat ondertussen de witte bonen uitlekken. Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
Verhit het water op laag vuur in een steelpan. Voeg de rozemarijn en de helft van de knoflook toe en laat 1 min. zachtjes pruttelen. Voeg de witte bonen toe en schep om. Laat nog 5 min. op laag vuur zachtjes stoven. Voeg 1 el olie toe en pureer met de staafmixer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de paprika, boerenkool en de rest van de knoflook 10 min. Voeg de rauwkost toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de witte-bonenpuree met de groenteroerbak en braadworsten.
Scharrelbraadworst met boerenkool, ui en rauwkost uit de wok
Krachtig comfortfood voor op koude dagen.
- algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
- bereidingstipEten er kinderen mee? Maak voor hen van de witte-bonenpuree en de groenteroerbak een stamppot. Serveer de braadworst er los bij.
- algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Altos del Cuco Monastrell Bio.
Scharrelbraadworst met boerenkool, ui en rauwkost uit de wok
Krachtig comfortfood voor op koude dagen.
hoofdgerecht
4 personen
600 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de braadworsten op middelhoog vuur in 20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Laat ondertussen de witte bonen uitlekken. Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
Verhit het water op laag vuur in een steelpan. Voeg de rozemarijn en de helft van de knoflook toe en laat 1 min. zachtjes pruttelen. Voeg de witte bonen toe en schep om. Laat nog 5 min. op laag vuur zachtjes stoven. Voeg 1 el olie toe en pureer met de staafmixer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de paprika, boerenkool en de rest van de knoflook 10 min. Voeg de rauwkost toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de witte-bonenpuree met de groenteroerbak en braadworsten.
algemeen:Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
bereidingstip:Eten er kinderen mee? Maak voor hen van de witte-bonenpuree en de groenteroerbak een stamppot. Serveer de braadworst er los bij.
algemeen:Lekkere wijn bij dit gerecht: Altos del Cuco Monastrell Bio.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
5 el (olijf)olie
4 scharrel braadworsten
1½ kg witte bonen in blik
2 zoete puntpaprika's
2 tenen knoflook
120 ml kraanwater
½ tl gedroogde rozemarijn
300 g verse boerenkool
150 g koelverse rauwkost Amsterdamse ui
Dit heb je nodig
staafmixer