Breng het water aan de kook. Leg het vlees op een plank in de gootsteen en schenk het kokende water over de vetkant van het spek. Snijd de vetkant van het buikspek om de halve cm een stukje in (tot het vlees).
Meng de olie, 5 spice, het zout en de honing door elkaar. Wrijf de vleeskant van het spek ermee in. Leg het vlees met de vetkant naar boven in de ovenschaal en besprenkel met de sojasaus en de rest van de honing. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 100 ˚C. Laat het buikspek onafgedekt 6 uur garen in de oven. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te donker wordt. Neem het vlees uit de oven, snijd in dunne plakjes en serveer. Lekker!
Langzaamgegaard five spice buikspek
Als je buikspek langzaam gaart, blijft de smaak zo veel mogelijk behouden. Een delicatesse!
- combinatietipLekker op een (gestoomd) broodje met pittige srirachasaus, sla en koriander.
Langzaamgegaard buikspek met 5 spice
Instructievideo - 01:49 min.
Langzaamgegaard five spice buikspek
Als je buikspek langzaam gaart, blijft de smaak zo veel mogelijk behouden. Een delicatesse!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_077575_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
870 kcal
10 min. bereiden
5 uur oventijd
Aan de slag
Breng het water aan de kook. Leg het vlees op een plank in de gootsteen en schenk het kokende water over de vetkant van het spek. Snijd de vetkant van het buikspek om de halve cm een stukje in (tot het vlees).
Meng de olie, 5 spice, het zout en de honing door elkaar. Wrijf de vleeskant van het spek ermee in. Leg het vlees met de vetkant naar boven in de ovenschaal en besprenkel met de sojasaus en de rest van de honing. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 100 ˚C. Laat het buikspek onafgedekt 6 uur garen in de oven. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te donker wordt. Neem het vlees uit de oven, snijd in dunne plakjes en serveer. Lekker!
combinatietip:Lekker op een (gestoomd) broodje met pittige srirachasaus, sla en koriander.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 l water
1 kg buikspek
1 el Lee Kum Lee chiu chow chili-olie
1 el 5 spices
1 el zout
3 el vloeibare honing
2 el Japanse sojasaus
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)