Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Schenk de helft van de honing erbij en bak al omscheppend nog 2 min.
Snijd de helft van de munt in dunne reepjes. Verdeel de kwark over 4 kommen en roer de munt erdoor. Schenk de rest van de honing erover. Verdeel de pistachenoten en blauwe bessen over de kwark. Garneer met de rest van de muntblaadjes.
Blauwe-bessenkwark
Dit powerontbijtje kun je óók als nagerecht serveren.
- variatietipGeef je kwark een lekker kruidig accent door er ½ tl gemalen kardemom door te roeren.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Blauwe-bessenkwark
Dit powerontbijtje kun je óók als nagerecht serveren.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_078053_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
200 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Schenk de helft van de honing erbij en bak al omscheppend nog 2 min.
Snijd de helft van de munt in dunne reepjes. Verdeel de kwark over 4 kommen en roer de munt erdoor. Schenk de rest van de honing erover. Verdeel de pistachenoten en blauwe bessen over de kwark. Garneer met de rest van de muntblaadjes.
variatietip:Geef je kwark een lekker kruidig accent door er ½ tl gemalen kardemom door te roeren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g gepelde pistachenoten
50 ml acaciahoning
4 takjes verse munt
500 g magere kwark
150 g blauwe bessen
Dit heb je nodig
kommetjes (Ø 11 cm)