Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze met schil in stukken van 2 cm. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Verdeel de aardappel, ui en kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met de olie, ras el hanout, peper en zout. Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Maak de peultjes schoon en doe ze, als het water kookt, in de pan. Kook ze in 3 min. beetgaar, dan zijn ze nog knapperig. Giet af in het vergiet en spoel onder koud stromend water om verder garen tegen te gaan. Snijd de abrikozen in stukjes. Hak de amandelen grof.
Meng voor de salade de peultjes, rodekool en peen met de dressing. Garneer met de abrikozen en amandelen en serveer met de kip en geroosterde aardappelen.
Kruidige kippenvleugels met wortel-rodekoolsalade
Dat is handig: de kip, aardappelen en uien garen tegelijk in de oven.
- variatietip*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel. Gebruik in plaats daarvan 100 ml balsamicodressing met 1 el cranberry granaatappel halvajam.
- algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
- algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Aliwen Pinot Noir Reserva.
Kruidige kippenvleugels met wortel-rodekoolsalade
Dat is handig: de kip, aardappelen en uien garen tegelijk in de oven.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_078466_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
860 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze met schil in stukken van 2 cm. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Verdeel de aardappel, ui en kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met de olie, ras el hanout, peper en zout. Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Maak de peultjes schoon en doe ze, als het water kookt, in de pan. Kook ze in 3 min. beetgaar, dan zijn ze nog knapperig. Giet af in het vergiet en spoel onder koud stromend water om verder garen tegen te gaan. Snijd de abrikozen in stukjes. Hak de amandelen grof.
Meng voor de salade de peultjes, rodekool en peen met de dressing. Garneer met de abrikozen en amandelen en serveer met de kip en geroosterde aardappelen.
variatietip:*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel. Gebruik in plaats daarvan 100 ml balsamicodressing met 1 el cranberry granaatappel halvajam.
algemeen:Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
algemeen:Lekkere wijn bij dit gerecht: Aliwen Pinot Noir Reserva.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg vastkokende aardappelen
2 rode uien
720 g scharrel kippenvleugels
2 el (olijf)olie
1½ el ras el hanout specerijenmelange
200 g verse peultjes
3 gedroogde abrikozen zonder pit
40 g ongebrande amandelen
300 g gesneden rodekool
150 g peen julienne
140 g granaatappel vinaigrette*
Dit heb je nodig
bakpapier