Zoete speklapjes met pittige groenten

Ideaal gerecht voor wie houdt van de uitgesproken, Aziatische smaken.

645 kcal

(Voedingswaarden)

17 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de speklapjes 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel het vlees aan beide kanten met de agavesiroop en bak nog 2 min. mee. Neem uit de pan en houd warm onder een bord. laat het bakvet zitten.

  3. Breng ondertussen een pan met water aan de kook met wat zout. Kook hierin de sperziebonen 5 min. Giet af. Snijd de tomaten in stukken. Schil en rasp de gember.

  4. Bak de sperziebonen, tomaten, gember en sambal manis in het achtergebleven bakvet 2 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Giet de mie af, vang 100 ml van het kookvocht op. Schep de mie en het kookvocht dopr de groenten. Verdeel de mie over 4 borden, leg de speklapjes erop en garneer met de gebakken uitjes.

  • combinatietipLekker met grofgesneden koriander en partjes limoen.

Zoete speklapjes met pittige groenten

Ideaal gerecht voor wie houdt van de uitgesproken, Aziatische smaken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig