Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Voeg de boontjes toe en bak 4 min. al omscheppend. Voeg de sambal en ketjap toe en smoor de boontjes in nog 10 min. afgedekt beetjgaar.
Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de wokblokjes 3 min. Verdeel de mie over de borden. Schep de sambalboontjes en wokblokjes erover. Bestrooi met de uitjes.
Wokblokjes met noedels en pittige sperziebonen
Snel gerecht zonder vlees. Met gekruide wokblokjes.
- variatietipVoeg voor zoetere boontjes tegelijk met de sambal 1 el honing of gembersiroop toe.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Wokblokjes met noedels en pittige sperziebonen
Snel gerecht zonder vlees. Met gekruide wokblokjes.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_054060_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
665 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Voeg de boontjes toe en bak 4 min. al omscheppend. Voeg de sambal en ketjap toe en smoor de boontjes in nog 10 min. afgedekt beetjgaar.
Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de wokblokjes 3 min. Verdeel de mie over de borden. Schep de sambalboontjes en wokblokjes erover. Bestrooi met de uitjes.
variatietip:Voeg voor zoetere boontjes tegelijk met de sambal 1 el honing of gembersiroop toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 uien
4 el arachideolie
500 g koelverse gebroken sperziebonen
1 el sambal oelek
50 ml ketjap manis
300 g mienestjes
350 g vegetarische oosterse wokblokjes
25 g gebakken uitjes