Verwarm de oven voor op 200 °C. Week de satéprikkers in koud water. Snijd de kip in stukjes van 2 cm en doe in een kom. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Maak de knoflook schoon en pers boven de kip. Besprenkel de kip met het citroensap en bestrooi met de tijm en peper en zout. Schep goed om en laat tot gebruik marineren.
Was de venkelknol en snijd de harde onderkant eraf. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes. Snijd de worteltjes schuin doormidden. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verdeel de venkel, wortel, knoflook en olie over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper naar smaak. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 20 min. beetgaar. Verkruimel de laatste 10 min. de geitenkaas erover.
Was ondertussen de krieltjes, halveer de grotere en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. gaar.
Rijg ondertussen de kip aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de spiesjes in 8 à 10 min. rondom gaar.
Giet de krieltjes af en schep om met de vinaigrette en rucola. Serveer de kipspiesjes met de venkel-wortelgratin en krieltjes. Strooi het citroenrasp over de kip.
Gemarineerde kipspiesjes met venkel-wortelgratin
Lente op je bord: geroosterde voorjaarsgroenten en frisse citroenkip.
- algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
Gemarineerde kipspiesjes met venkel-wortelgratin
Lente op je bord: geroosterde voorjaarsgroenten en frisse citroenkip.
hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Week de satéprikkers in koud water. Snijd de kip in stukjes van 2 cm en doe in een kom. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Maak de knoflook schoon en pers boven de kip. Besprenkel de kip met het citroensap en bestrooi met de tijm en peper en zout. Schep goed om en laat tot gebruik marineren.
Was de venkelknol en snijd de harde onderkant eraf. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes. Snijd de worteltjes schuin doormidden. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verdeel de venkel, wortel, knoflook en olie over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper naar smaak. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 20 min. beetgaar. Verkruimel de laatste 10 min. de geitenkaas erover.
Was ondertussen de krieltjes, halveer de grotere en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. gaar.
Rijg ondertussen de kip aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de spiesjes in 8 à 10 min. rondom gaar.
Giet de krieltjes af en schep om met de vinaigrette en rucola. Serveer de kipspiesjes met de venkel-wortelgratin en krieltjes. Strooi het citroenrasp over de kip.
algemeen:Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
400 g kipdijfilet
1 citroen
2 tenen knoflook
4 el gedroogde tijm
2 venkelknollen
300 g geschrapte worteltjes
2 el (olijf)olie
125 g verse geitenkaas naturel 45+
1 kg krieltjes
2 el pestovinaigrette
75 g rucola
Dit heb je nodig
satéprikkers
bakpapier