Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de peultjes in een pan water in 3 min. beetgaar. Doe in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in repen. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de ui in halve ringen. Laat de ananasschijven uitlekken.
Verhit ondertussen een grillpan zonder olie of boter. Halveer de ananasschijven en gril deze 2 min. in de grillpan. Keer halverwege en haal uit de pan. Verwarm ondertussen de taco’s ca. 5 min. in de oven. Snijd de kipdijfilet in reepjes. Bestrijk met de olie en bestrooi met de paprikapoeder, peper en zout. Gril de kip in de grillpan 4 min. Keer halverwege. Leg de taco’s in een lange schaal en vul ze met de ijsbergsla, de peultjes, avocado, rode ui, kip, ananas en de peperringetjes.
Taco's met ananas, kipdijfilet en jalapeñopeper
Laat de zon schijnen op je bord! Met de zoete ananasschijven in je taco's wordt het een echte sweet summer.
- serveertipDoe de ijsbergsla, peultjes, avocado, rode ui, kip, ananas en de peperringetjes in schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.
- combinatietipLekker met een Griekse-yoghurtdip. Meng 170 g Griekse yoghurt met 1 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Taco's met ananas, kipdijfilet en jalapeñopeper
Laat de zon schijnen op je bord! Met de zoete ananasschijven in je taco's wordt het een echte sweet summer.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_080141_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de peultjes in een pan water in 3 min. beetgaar. Doe in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in repen. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de ui in halve ringen. Laat de ananasschijven uitlekken.
Verhit ondertussen een grillpan zonder olie of boter. Halveer de ananasschijven en gril deze 2 min. in de grillpan. Keer halverwege en haal uit de pan. Verwarm ondertussen de taco’s ca. 5 min. in de oven. Snijd de kipdijfilet in reepjes. Bestrijk met de olie en bestrooi met de paprikapoeder, peper en zout. Gril de kip in de grillpan 4 min. Keer halverwege. Leg de taco’s in een lange schaal en vul ze met de ijsbergsla, de peultjes, avocado, rode ui, kip, ananas en de peperringetjes.
serveertip:Doe de ijsbergsla, peultjes, avocado, rode ui, kip, ananas en de peperringetjes in schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.
combinatietip:Lekker met een Griekse-yoghurtdip. Meng 170 g Griekse yoghurt met 1 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g verse peultjes
1 eetrijpe avocado
1 jalapeñopeper
1 rode ui
570 g Del Monte Gold ananasschijven
12 tacoschelpen
350 g kipdijfilet
3 el traditionele olijfolie
1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
200 g gemengde ijsbergsla
Dit heb je nodig
grillpan