Linzensalade met feta en champignons

Een snelle maaltijdsalade voor twee personen. Fris met een pittig accent.

455 kcal

(Voedingswaarden)

12 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 1 el citroensap, 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten, peper en eventueel zout tot een dressing. Snipper de ui. Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Bak de ui en champignons in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de linzen toe. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng het champignon-linzenmengsel met de spekreepjes, tomaten, rucola en dressing in een schaal. Verkruimel de feta erover.

  • combinatietipLekker met ciabatta (brood).
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Linzensalade met feta en champignons

Een snelle maaltijdsalade voor twee personen. Fris met een pittig accent.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig