Steek de barbecue aan. Kook de mais 10 min. in een pan met ruim water. Giet af en laat uitlekken. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.
Doe het limoenrasp met de boter, kaas en paprikapoeder in een kom en pers de knoflook erboven. Meng goed. Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Besmeer de maiskolven met de boter en serveer met de limoenpartjes.
Gegrilde maiskolf
Maiskolf van de BBQ besmeerd met boter waaraan Parmezaanse kaas, pikante gerookte-paprikapoeder en knoflook is toegevoegd. Goed plan!
- bereidingstipVoeg tijdens het koken van de mais geen zout toe: daar worden de vliesjes van de maiskorrels wat taai van.
Maiskolven grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:31 min.
Gegrilde maiskolf
Maiskolf van de BBQ besmeerd met boter waaraan Parmezaanse kaas, pikante gerookte-paprikapoeder en knoflook is toegevoegd. Goed plan!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_080634_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
325 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Kook de mais 10 min. in een pan met ruim water. Giet af en laat uitlekken. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.
Doe het limoenrasp met de boter, kaas en paprikapoeder in een kom en pers de knoflook erboven. Meng goed. Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Besmeer de maiskolven met de boter en serveer met de limoenpartjes.
bereidingstip:Voeg tijdens het koken van de mais geen zout toe: daar worden de vliesjes van de maiskorrels wat taai van.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 maiskolven
1 limoen
75 g gezouten roomboter
50 g Parmigiano Reggiano
1 tl gerookte-paprikapoeder hot
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
barbecue