Steek de barbecue aan. Meng de barbecuesaus, honing en ½ tl tabasco tot een marinade. Bestrooi de kippenvleugels met peper en zout en bestrijk ze rondom met de marinade. Leg ze in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal op de barbecue en gril de kippenvleugels in ca. 50 min. gaar. Keer regelmatig.
Meng ondertussen de crème fraîche en de rest van de tabasco tot een dip. Neem de kippenvleugels van de barbecue en leg ze op een schaal. Serveer met de dip.
Barbecue-kippenvleugels met dip van crème fraîche
Chicken wings zijn niet voor niets altijd als allereerste op: kids smullen ervan, en volwassen óók!
- bereidingstipJe kunt de kippenvleugels ook ca. 50 min. bakken in het midden van de oven op 175 ºC.
Barbecue-kippenvleugels met dip van crème fraîche
Chicken wings zijn niet voor niets altijd als allereerste op: kids smullen ervan, en volwassen óók!
6 personen
365 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Meng de barbecuesaus, honing en ½ tl tabasco tot een marinade. Bestrooi de kippenvleugels met peper en zout en bestrijk ze rondom met de marinade. Leg ze in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal op de barbecue en gril de kippenvleugels in ca. 50 min. gaar. Keer regelmatig.
Meng ondertussen de crème fraîche en de rest van de tabasco tot een dip. Neem de kippenvleugels van de barbecue en leg ze op een schaal. Serveer met de dip.
bereidingstip:Je kunt de kippenvleugels ook ca. 50 min. bakken in het midden van de oven op 175 ºC.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
150 ml barbecuesaus
2 el vloeibare honing
2½ tl tabasco chipotle pepper sauce
1 kg scharrel kippenvleugels
250 g crème fraîche
Dit heb je nodig
barbecue of oven
aluminium wegwerp ovenschaal