Halveer de komkommers in de lengte en doe in de brandschone weckpot. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Dit wordt het inmaakvocht. Haal van het vuur en voeg de azijn, het mosterdzaad, de dille en het zout toe. Schenk het inmaakvocht over de groenten en sluit direct de deksel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens minimaal 2 dagen in de koelkast staan.
Ingemaakte mini-komkommers
Inmaken kost even tijd, maar tegelijkertijd is het ook een leuk project om zelf te doen.
- variatietipVarieer met smaak. Voeg bijvoorbeeld een in ringetjes gesneden rode peper toe voor meer pittigheid of 1 tl kurkuma een mooie gele kleur. Maar het is ook lekker met jeneverbessen, kruidnagel, (gedroogde) dragon of rozemarijn.
- bewaartipDe ingemaakte komkommers zijn ongeopend zeker 6 maanden houdbaar. Na opening nog 3 weken, mits goed gekoeld.
Ingemaakte mini-komkommers
Inmaken kost even tijd, maar tegelijkertijd is het ook een leuk project om zelf te doen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_080734_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 porties
110 kcal
20 min. bereiden
dagen wachten
Aan de slag
Halveer de komkommers in de lengte en doe in de brandschone weckpot. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Dit wordt het inmaakvocht. Haal van het vuur en voeg de azijn, het mosterdzaad, de dille en het zout toe. Schenk het inmaakvocht over de groenten en sluit direct de deksel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens minimaal 2 dagen in de koelkast staan.
variatietip:Varieer met smaak. Voeg bijvoorbeeld een in ringetjes gesneden rode peper toe voor meer pittigheid of 1 tl kurkuma een mooie gele kleur. Maar het is ook lekker met jeneverbessen, kruidnagel, (gedroogde) dragon of rozemarijn.
bewaartip:De ingemaakte komkommers zijn ongeopend zeker 6 maanden houdbaar. Na opening nog 3 weken, mits goed gekoeld.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
800 g snoepkomkommers
200 g kristalsuiker
400 ml water
400 ml appelciderazijn
1 el mosterdzaad
1 el gedroogde dille
1 tl zout
Dit heb je nodig
weckpot à 2 liter