Snijd een dun plakje van de droge onderkant van een broccolistronk. Snijd de stronk in vieren en vervolgens in plakjes van een ½ cm dik. Doe de broccoli in een gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml).
Voeg het mosterdzaad (of een andere specerij als peperkorrels, karwij- of korianderzaad) toe en de dille (of bijvoorbeeld rozemarijn, oregano of tijm). Breng in een steelpan de appelazijn, het water, de suiker en het zout aan de kook.
Giet het kokende mengsel over de groente in de poten sluit deze af. Laat 24 uur trekken in de koelkast.
Broccolistronk-pickles
Pickles zijn ideaal als je een vers product over hebt, deze met leftover broccoli is nog 3 maanden houdbaar!
- algemeenAppelazijn is heerlijk in diverse sauzen en chutneys. Op ah.nl/allerhande vind je meer inspiratie.
- bewaartipNa ca. 2 dagen zijn de pickles goed op smaak. In de koelkast ca. 3 maanden houdbaar.
- serveertipServeer bijvoorbeeld op je boterham, burger, door een salade of bij de borrel.
Broccolistronk-pickles
Pickles zijn ideaal als je een vers product over hebt, deze met leftover broccoli is nog 3 maanden houdbaar!
bijgerecht
4 personen
195 kcal
5 min. bereiden
dag wachten
Aan de slag
Snijd een dun plakje van de droge onderkant van een broccolistronk. Snijd de stronk in vieren en vervolgens in plakjes van een ½ cm dik. Doe de broccoli in een gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml).
Voeg het mosterdzaad (of een andere specerij als peperkorrels, karwij- of korianderzaad) toe en de dille (of bijvoorbeeld rozemarijn, oregano of tijm). Breng in een steelpan de appelazijn, het water, de suiker en het zout aan de kook.
Giet het kokende mengsel over de groente in de poten sluit deze af. Laat 24 uur trekken in de koelkast.
algemeen:Appelazijn is heerlijk in diverse sauzen en chutneys. Op ah.nl/allerhande vind je meer inspiratie.
bewaartip:Na ca. 2 dagen zijn de pickles goed op smaak. In de koelkast ca. 3 maanden houdbaar.
serveertip:Serveer bijvoorbeeld op je boterham, burger, door een salade of bij de borrel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 stronk broccoli
2 tl mosterdzaad
5 g verse dille
125 ml appel azijn
50 ml water
25 g fijne kristalsuiker
½ tl zout
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)