Breng de appelazijn, de suiker, het water, de mosterdzaad en het zout in een steelpan aan de kook en zet het vuur uit. Schil de komkommers en gebruik deze schillen. Snijd de dille fijn en doe met de komkommerschillen in de pot. Giet het azijnmengsel erover en laat afkoelen. Dit duurt ca. 3 uur.
Bewaar goed afgesloten in de koelkast, zo blijft de pickle tot 2 weken goed. Na 1 nacht staan is-ie nog lekkerder.
Pickle van komkommerschil
Gooi je komkommerschillen niet weg: je maakt er nog de lekkere pickle mee! Een fijne toevoeging als zuurtje op je hamburger, door een salade of op een sandwich. En: je kan 'm tot maar liefst 2 weken bewaren!
- variatietipJe kunt ook 1 el gedroogde dille gebruiken in plaats van verse.
- combinatietipLekker op een sandwich of een hamburger, door een salade of bij gerookte zalm.
- algemeenGebruik de komkommers voor deze komkommersalade met ui, gember en sesamolie.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pickle van komkommerschil
Gooi je komkommerschillen niet weg: je maakt er nog de lekkere pickle mee! Een fijne toevoeging als zuurtje op je hamburger, door een salade of op een sandwich. En: je kan 'm tot maar liefst 2 weken bewaren!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD189855_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 porties
50 kcal
30 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Breng de appelazijn, de suiker, het water, de mosterdzaad en het zout in een steelpan aan de kook en zet het vuur uit. Schil de komkommers en gebruik deze schillen. Snijd de dille fijn en doe met de komkommerschillen in de pot. Giet het azijnmengsel erover en laat afkoelen. Dit duurt ca. 3 uur.
Bewaar goed afgesloten in de koelkast, zo blijft de pickle tot 2 weken goed. Na 1 nacht staan is-ie nog lekkerder.
variatietip:Je kunt ook 1 el gedroogde dille gebruiken in plaats van verse.
combinatietip:Lekker op een sandwich of een hamburger, door een salade of bij gerookte zalm.
algemeen:Gebruik de komkommers voor deze komkommersalade met ui, gember en sesamolie (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1088508).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
200 ml appel azijn
2 el suiker
200 ml water
1 el mosterdzaad
½ tl zout
10 g verse dille
2 komkommers
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)