Pickle van komkommerschil

Gooi je komkommerschillen niet weg: je maakt er nog de lekkere pickle mee! Een fijne toevoeging als zuurtje op je hamburger, door een salade of op een sandwich. En: je kan 'm tot maar liefst 2 weken bewaren!

50 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 3 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng de appelazijn, de suiker, het water, de mosterdzaad en het zout in een steelpan aan de kook en zet het vuur uit. Schil de komkommers en gebruik deze schillen. Snijd de dille fijn en doe met de komkommerschillen in de pot. Giet het azijnmengsel erover en laat afkoelen. Dit duurt ca. 3 uur.

  2. Bewaar goed afgesloten in de koelkast, zo blijft de pickle tot 2 weken goed. Na 1 nacht staan is-ie nog lekkerder.

  • variatietipJe kunt ook 1 el gedroogde dille gebruiken in plaats van verse.
  • combinatietipLekker op een sandwich of een hamburger, door een salade of bij gerookte zalm.
  • algemeenGebruik de komkommers voor deze komkommersalade met ui, gember en sesamolie.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pickle van komkommerschil

Gooi je komkommerschillen niet weg: je maakt er nog de lekkere pickle mee! Een fijne toevoeging als zuurtje op je hamburger, door een salade of op een sandwich. En: je kan 'm tot maar liefst 2 weken bewaren!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig