Laat de kikkererwten uitlekken. Doe samen met de tahini, zhug en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot hummus.
Halveer de citroen en pers één helft uit in een kommetje. Snijd de rest in partjes. Snijd de koriander fijn en de bosui in flinterdunne ringetjes. Schep 2 el citroensap, de koriander en bosui door de hummus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenpartjes.
Frisse hummus met zhug
Zelfgemaakte hummus is zó veel lekkerder, en ook nog eens supersnel klaar.
- algemeenTahini white is een pasta van sesamzaadjes die eerst zijn gepeld, vandaar de lichte kleur. Je kunt ermee koken, maar op brood − samen met wat plakjes komkommer − smaakt de tahini ook heerlijk.
- combinatietipLekker op een pitabroodje met falafel, plakjes tomaat en komkommer.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Frisse hummus met zhug
Zelfgemaakte hummus is zó veel lekkerder, en ook nog eens supersnel klaar.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_081869_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
140 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Laat de kikkererwten uitlekken. Doe samen met de tahini, zhug en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot hummus.
Halveer de citroen en pers één helft uit in een kommetje. Snijd de rest in partjes. Snijd de koriander fijn en de bosui in flinterdunne ringetjes. Schep 2 el citroensap, de koriander en bosui door de hummus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenpartjes.
algemeen:Tahini white is een pasta van sesamzaadjes die eerst zijn gepeld, vandaar de lichte kleur. Je kunt ermee koken, maar op brood − samen met wat plakjes komkommer − smaakt de tahini ook heerlijk.
combinatietip:Lekker op een pitabroodje met falafel, plakjes tomaat en komkommer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
360 g kikkererwten in pot
2 el Bio Today tahini white in pot
2 tl Verstegen zhug kruidenmix
75 ml water
1 citroen
7½ g verse koriander
1 bosui
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker