Frisse hummus met zhug

Zelfgemaakte hummus is zó veel lekkerder, en ook nog eens supersnel klaar.

140 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe samen met de tahini, zhug en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot hummus.

  2. Halveer de citroen en pers één helft uit in een kommetje. Snijd de rest in partjes. Snijd de koriander fijn en de bosui in flinterdunne ringetjes. Schep 2 el citroensap, de koriander en bosui door de hummus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenpartjes.

  • algemeenTahini white is een pasta van sesamzaadjes die eerst zijn gepeld, vandaar de lichte kleur. Je kunt ermee koken, maar op brood − samen met wat plakjes komkommer − smaakt de tahini ook heerlijk.
  • combinatietipLekker op een pitabroodje met falafel, plakjes tomaat en komkommer.
  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Frisse hummus met zhug

Zelfgemaakte hummus is zó veel lekkerder, en ook nog eens supersnel klaar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig