Laat de kikkererwten uitlekken.
Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
Voeg eventueel wat extra kokend water toe om de hummus nog gladder te maken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pittige harissahummus
Hummus is van zichzelf al lekker, maar met een beetje meer pit wordt-ie alleen nog maar beter.
- combinatietipLekker met extra harissa. Roer dit met een swirl door de hummus.
- combinatietipLekker met soepstengels of stokbrood. Dan is het gerecht niet meer glutenvrij.
- bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
Pittige harissahummus
Hummus is van zichzelf al lekker, maar met een beetje meer pit wordt-ie alleen nog maar beter.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_079612_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
225 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Laat de kikkererwten uitlekken.
Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
Voeg eventueel wat extra kokend water toe om de hummus nog gladder te maken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met extra harissa. Roer dit met een swirl door de hummus.
combinatietip:Lekker met soepstengels of stokbrood. Dan is het gerecht niet meer glutenvrij.
bewaartip:Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g kikkererwten in blik
2 el tahini white in pot
2 el extra vierge olijfolie
1 tl baharat kruidenmix
1 el harissa pikant
100 ml kokend water
Dit heb je nodig
staafmixer