Pittige harissahummus

Hummus is van zichzelf al lekker, maar met een beetje meer pit wordt-ie alleen nog maar beter.

225 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden

licht pittig

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de kikkererwten uitlekken.

  2. Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.

  3. Voeg eventueel wat extra kokend water toe om de hummus nog gladder te maken.

  4. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker met extra harissa. Roer dit met een swirl door de hummus.
  • combinatietipLekker met soepstengels of stokbrood. Dan is het gerecht niet meer glutenvrij.
  • bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Pittige harissahummus

Hummus is van zichzelf al lekker, maar met een beetje meer pit wordt-ie alleen nog maar beter.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig