Rasp de Parmezaanse kaas met een grove rasp. Klop de boter en het zout met een mixer dik, wit en luchtig. Klop het ei en de melk erdoor. Zeef het bakmeel boven een kom. Spatel het bakmeel beetje bij beetje door het botermengsel. Kneed met de geraspte kaas tot deeg en vorm er bolletjes van.
Vet het wafelijzer in met wat olie en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht. Bak de wafel in ca. 2 min. bruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet het ijzer telkens in met olie.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en het basilicum in reepjes. Meng met de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de wafels met de tomatensalsa. Lekker!
Hartige wafels met Parmezaanse kaas en tomatensalsa
Hul je zoete zomerwafels deze winter in een hartig jasje. Beleg ze met zalm of avocado en ze zijn de ster van de kerstbrunch.
- bereidingstipLekker met 1 tl Italiaanse kruiden of rozemarijn door het beslag.
- variatietipVervang de Parmezaanse kaas door 150 g ricotta. Serveer met waterkers, extra ricotta, gerookte zalm en kappertjes.
- variatietipVervang de Parmezaanse kaas door geraspte cheddar tophat en voeg 1 fijngesneden jalapeñopeper toe. Pureer met een staafmixer 2 avocado’s en breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Garneer met koriander en druppel er wat tabasco erover.
Hartige Wafels met Parmezaanse kaas en tomatensalsa
Instructievideo - 01:48 min.
Hartige wafels met Parmezaanse kaas en tomatensalsa
Hul je zoete zomerwafels deze winter in een hartig jasje. Beleg ze met zalm of avocado en ze zijn de ster van de kerstbrunch.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_082492_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
6 personen
375 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de Parmezaanse kaas met een grove rasp. Klop de boter en het zout met een mixer dik, wit en luchtig. Klop het ei en de melk erdoor. Zeef het bakmeel boven een kom. Spatel het bakmeel beetje bij beetje door het botermengsel. Kneed met de geraspte kaas tot deeg en vorm er bolletjes van.
Vet het wafelijzer in met wat olie en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht. Bak de wafel in ca. 2 min. bruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet het ijzer telkens in met olie.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en het basilicum in reepjes. Meng met de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de wafels met de tomatensalsa. Lekker!
bereidingstip:Lekker met 1 tl Italiaanse kruiden of rozemarijn door het beslag.
variatietip:Vervang de Parmezaanse kaas door 150 g ricotta. Serveer met waterkers, extra ricotta, gerookte zalm en kappertjes.
variatietip:Vervang de Parmezaanse kaas door geraspte cheddar tophat en voeg 1 fijngesneden jalapeñopeper toe. Pureer met een staafmixer 2 avocado’s en breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Garneer met koriander en druppel er wat tabasco erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
100 g Parmigiano Reggiano
100 g ongezouten roomboter
½ tl zout
1 middelgroot ei
4 el halfvolle melk
250 g zelfrijzend bakmeel
1 el olie om in te vetten
380 g Tasty Tom trostomaten
15 g verse basilicum
1 el witte wijnazijn
Dit heb je nodig
grove rasp
wafelijzer