Notenrijstsalade met appel, chorizo en champignons

Hartig en zoet: de perfecte combinatie. De zoute, uitgesproken smaak van chorizo en het friszoete van de elstar-appels zijn mooi in balans.

685 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

  2. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes van 1 cm. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.

  3. Verhit een pan zonder olie of boter en bak de chorizo met de champignons 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten. Voeg toe aan de chorizo en bak 2 min. mee.

  4. Pers de limoen uit. Verwijder het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Meng met 2 el limoensap, de rozemarijn en olie.

  5. Meng de rijst en het chorizomengsel in een schaal. Schep de rucola erdoor en besprenkel met de dressing.

  • Notenrijstsalade met appel, chorizo en champignons

    Instructievideo - 02:09 min.

Gerelateerde recepten

Notenrijstsalade met appel, chorizo en champignons

Hartig en zoet: de perfecte combinatie. De zoute, uitgesproken smaak van chorizo en het friszoete van de elstar-appels zijn mooi in balans.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig