Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp de gember.
Snijd ondertussen de kipstuckjes in de lengte in repen van 1 cm breed en doe samen met de tomato frito en chilisaus in een koekenpan. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur stoven.
Verhit de olie in de wok en roerbak de groente en gember 4 min. Voeg de rijst toe en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gebakken rijst en kip met tomatensaus over de borden.
Rijst met wokgroente en vega kip
Kruidig wokgerecht dat al in een kwartier op tafel staat.
- combinatietipLekker met cashewnoten
Rijst met wokgroente en vega kip
Kruidig wokgerecht dat al in een kwartier op tafel staat.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_083462_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
635 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp de gember.
Snijd ondertussen de kipstuckjes in de lengte in repen van 1 cm breed en doe samen met de tomato frito en chilisaus in een koekenpan. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur stoven.
Verhit de olie in de wok en roerbak de groente en gember 4 min. Voeg de rijst toe en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gebakken rijst en kip met tomatensaus over de borden.
combinatietip:Lekker met cashewnoten
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g basmatirijst
4 cm verse gember
320 g Vegetarische Slager kipstuckjes
330 ml tomato frito
4 el zoete chilisaus
3 el sesamolie
800 g Japanse wokgroente