Snijd de ananasstukjes in kleine blokjes en doe in een steelpan. Voeg de azijn, siroop en sambal toe en breng aan de kook. Laat 25 min. inkoken op middelhoog vuur. Neem de ananaschutney van het vuur en laat minimaal 1 uur afkoelen.
Bestrooi de frenched racks met het zout en de baharat en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en gril het vlees eerst aan beide zijden 2 min. op hoog vuur. Laat daarna nog 6-8 min. rustig doorgaren op laag vuur. Keer af en toe.
Serveer het vlees met de ananaschutney.
Iberico frenched racks met ananaschutney
Dat is nog eens een stoer stuk vlees... met een zoet randje!
- serveertipLekker met noedels of gebakken rijst.
Iberico frenched racks met ananaschutney
Dat is nog eens een stoer stuk vlees... met een zoet randje!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_085740_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
410 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de ananasstukjes in kleine blokjes en doe in een steelpan. Voeg de azijn, siroop en sambal toe en breng aan de kook. Laat 25 min. inkoken op middelhoog vuur. Neem de ananaschutney van het vuur en laat minimaal 1 uur afkoelen.
Bestrooi de frenched racks met het zout en de baharat en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en gril het vlees eerst aan beide zijden 2 min. op hoog vuur. Laat daarna nog 6-8 min. rustig doorgaren op laag vuur. Keer af en toe.
Serveer het vlees met de ananaschutney.
serveertip:Lekker met noedels of gebakken rijst.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g verse ananasstukjes
50 ml appelciderazijn
75 ml gembersiroop
1 tl sambal oelek
4 Iberico frenched racks
1 tl zout
3 tl baharat kruidenmix
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
grillpan