Hasselback-aardappelen

Het ziet er heel feestelijk uit, maar is stiekem heel simpel. Dat blijft ons geheimpje.

385 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 50 min. oventijd

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de breedte in schijfjes van 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zeezout.

  2. Smelt de kruidenboter in een steelpan en giet over de aardappelen. Zorg dat er ook boter tussen de inkepingen terechtkomt door de inkepingen een beetje open te houden met een vork. Steek tussen de inkepingen in elke aardappel een paar blaadjes laurier, halveer de grote blaadjes.

  3. Laat in 50 min. in de oven gaar worden. Bestrooi met zeezout en serveer.

  • algemeenJe kunt de aardappelen t/m stap 2 een halve dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast
  • serveertipServeer de aardappeltjes met de blaadjes laurier, maar verwijder ze als je de aardappelen opeet.

Hasselback-aardappelen

Het ziet er heel feestelijk uit, maar is stiekem heel simpel. Dat blijft ons geheimpje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig