Verwijder het vel van de makreel. Trek met 2 vorken het visvlees uit elkaar. Smelt de boter en meng met de dragon, kappertjes en peper door de makreel. Schep in een kom, druk aan en zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven. Rooster het brood en snijd diagonaal door. Serveer de toast en de cornichons bij de rillette.
Makreelrillette met toast
Ben jij verantwoordelijk voor het voorgerecht? Dit is snel te maken, makkelijk mee te nemen én heel lekker.
- bereidingstipJe kunt deze rillette drie dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- variatietipIn plaats van cornichons kun je ook augurken gebruiken.
Makreelrillette met toast
Ben jij verantwoordelijk voor het voorgerecht? Dit is snel te maken, makkelijk mee te nemen én heel lekker.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_086054_220x162_JPG.jpg)
8 porties
200 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Verwijder het vel van de makreel. Trek met 2 vorken het visvlees uit elkaar. Smelt de boter en meng met de dragon, kappertjes en peper door de makreel. Schep in een kom, druk aan en zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven. Rooster het brood en snijd diagonaal door. Serveer de toast en de cornichons bij de rillette.
bereidingstip:Je kunt deze rillette drie dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
variatietip:In plaats van cornichons kun je ook augurken gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
260 g verse gerookte makreelfilet
50 g ongezouten roomboter
2 tl gedroogde dragon
2 el kappertjes
4 sneetjes witbrood
350 ml pittige cornichons augurken