Breng het water aan de kook. Haal ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van 1 cm. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.
Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de paprika, ui en gemalen komijn toe en bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
Voeg de kikkererwten, tomato frito en het kokende water toe aan het chorizomengsel. Roer goed door, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 6 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over de kommen.
Spaanse maaltijdsoep met chorizo
Met tomato frito en pittige chorizo. Olé!
- serveertipLekker met stokbrood (het recept is dan niet meer glutenvrij en lactosevrij).
Spaanse maaltijdsoep met chorizo
Met tomato frito en pittige chorizo. Olé!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_124781_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water aan de kook. Haal ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van 1 cm. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.
Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de paprika, ui en gemalen komijn toe en bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
Voeg de kikkererwten, tomato frito en het kokende water toe aan het chorizomengsel. Roer goed door, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 6 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over de kommen.
serveertip:Lekker met stokbrood (het recept is dan niet meer glutenvrij en lactosevrij).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
750 ml water
200 g chorizoworst
1 zak paprikamix
150 g gesneden uien
1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
800 g kikkererwten in blik
350 g tomato frito