Spaanse maaltijdsoep met chorizo

Met tomato frito en pittige chorizo. Olé!

500 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng het water aan de kook. Haal ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van 1 cm. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.

  2. Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de paprika, ui en gemalen komijn toe en bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet.

  3. Voeg de kikkererwten, tomato frito en het kokende water toe aan het chorizomengsel. Roer goed door, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 6 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over de kommen.

  • serveertipLekker met stokbrood (het recept is dan niet meer glutenvrij en lactosevrij).

Spaanse maaltijdsoep met chorizo

Met tomato frito en pittige chorizo. Olé!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig