Verhit de olie in de hapjespan en bak de hutspotgroente 5 min. Laat 5 min. afkoelen. Roer ondertussen de aardappelpuree los in een kom.
Verhit de olie in de reguliere koekenpan en bak de gehaktballetjes in 2 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Bak ze vervolgens in 10 min. op laag vuur gaar.
Voeg ondertussen de hutspotgroente toe aan de aardappelpuree en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 12 koekjes van Ø 6 cm van. Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de koekjes op matig vuur in 8 min. goudbruin. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de cherrytomaten en meng met de salademix. Besprenkel met de dressing.
Serveer de gehaktballetjes met de hutspotkoekjes en de salade.
Homemade hutspotkoekjes met gehaktballetjes en sla
Hutspot met een krokant korstje!
- algemeenDe hutspotkoekjes zijn de volgende dag koud ook lekker als lunch (als je ze nog niet allemaal opgegeten hebt!).
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Homemade hutspotkoekjes met gehaktballetjes en sla
Hutspot met een krokant korstje!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_085819_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in de hapjespan en bak de hutspotgroente 5 min. Laat 5 min. afkoelen. Roer ondertussen de aardappelpuree los in een kom.
Verhit de olie in de reguliere koekenpan en bak de gehaktballetjes in 2 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Bak ze vervolgens in 10 min. op laag vuur gaar.
Voeg ondertussen de hutspotgroente toe aan de aardappelpuree en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 12 koekjes van Ø 6 cm van. Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de koekjes op matig vuur in 8 min. goudbruin. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de cherrytomaten en meng met de salademix. Besprenkel met de dressing.
Serveer de gehaktballetjes met de hutspotkoekjes en de salade.
algemeen:De hutspotkoekjes zijn de volgende dag koud ook lekker als lunch (als je ze nog niet allemaal opgegeten hebt!).
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 el arachideolie
400 g fijngesneden hutspotgroenten
450 g aardappelpuree met boter
300 g rundergehaktballetjes
250 g cherrytomaten
300 g salademix
100 g honing-tijmdressing