Kook de rijst in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de courgettes in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de courgette met de mediterrane kruiden 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de tomaten in stukjes en de helft van de knoflook fijn.
Voeg de fijngesneden knoflook en de runderreepjes toe aan de courgette en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg de tomaten, tomatenpuree, wat peper en het water toe aan de pan, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven. Roer af en toe.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer en meng met de yoghurt. Pers de rest van de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de olijven door de stoof. Warm even door en serveer met de rijst en tzatziki.
Griekse runderschotel met homemade tzatziki
Let's go greek!
- bereidingstip Je kunt de stoof 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
Griekse runderschotel met homemade tzatziki
Let's go greek!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_111524_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
600 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de courgettes in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de courgette met de mediterrane kruiden 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de tomaten in stukjes en de helft van de knoflook fijn.
Voeg de fijngesneden knoflook en de runderreepjes toe aan de courgette en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg de tomaten, tomatenpuree, wat peper en het water toe aan de pan, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven. Roer af en toe.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer en meng met de yoghurt. Pers de rest van de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de olijven door de stoof. Warm even door en serveer met de rijst en tzatziki.
bereidingstip: Je kunt de stoof 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g zilvervliesrijst
2 courgettes
3 el milde olijfolie
3 el mediterrane kruiden
5 trostomaten
2 tenen knoflook
350 g AH Biologisch runderreepjes
70 g tomatenpuree
50 ml kraanwater
1 midi komkommer
150 g extra milde yoghurt
120 g zwarte olijven zonder pit
Dit heb je nodig
hapjespan
grove rasp