Snelle quinoasalade met zalm in sojasaus

De sesamolie, gembersiroop en sojasaus geven de salade een Aziatische touch.

660 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de quinoa met het water in een pan. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag zodra het water kookt en laat 10 min. zachtjes koken. Giet het overtollige water af.

  2. Verhit ondertussen 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilet in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Blus de laatste minuut de zalm af met de helft van de sojasaus. Breng op smaak met peper.

  3. Snijd ondertussen de babyromainesla in reepjes en verdeel de helft over een schaal. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember en wokgroente 2 min. Voeg de gembersiroop, sesamolie en de rest van de sojasaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Meng de quinoa en de rest van de sla door de wokgroente en verdeel over de sla op de schaal. Breek de zalm in stukjes en verdeel over de quinoasalade.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Snelle quinoasalade met zalm in sojasaus

De sesamolie, gembersiroop en sojasaus geven de salade een Aziatische touch.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig