Spelt penne met walnotenpesto & kip

Vervang pijnboompitten in de pesto eens door walnoten: lekker!

985 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Bestrijk ondertussen de kipfilethaasjes met 1 el olie (per 4 personen) en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege. Verhit ondertussen 1 el olie (per 4 personen) in een hapjespan en bak de gegrilde groenten 4 min.

  3. Rasp ondertussen de kaas en doe samen met de walnoten, knoflook, ²/³ van de basilicumblaadjes en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op. Meng het kookvocht en de pesto door de pasta. Verdeel de groente en kip erover. Strooi de rest van het basilicum erover.

Gerelateerde recepten

Spelt penne met walnotenpesto & kip

Vervang pijnboompitten in de pesto eens door walnoten: lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig